kuinka monta jääkiekkokautta on?

jos olet uusi jääkiekossa, yksi ensimmäisistä asioista, jotka haluat tietää, miten pelin todellinen rakenne toimii. Jääkiekko eroaa jalkapallosta, koripallosta ja jalkapallosta siinä, miten se ajoittuu ja rakentuu.

ihmiset kysyvät usein, montako neljännestä jääkiekossa tai montako puolikasta jääkiekkopelissä on? Vastaus niihin ei ole mikään, koska jääkiekossa on kausia, ei neljännesvälieriä tai puolikkaita.

kuinka monta kautta jääkiekossa on? Jääkiekossa on kolme kahdenkymmenen minuutin jaksoa ja kaksi viidentoista minuutin väliaikaa. Jos peli on runkosarjan kolmen jakson päätteeksi tasan, seuraa 5 minuutin jatkoaika ja sen jälkeen (mahdollisesti) rangaistuspotkukilpailu.

, kun taas pudotuspeleissä, jos peli on tasan asetuksen lopussa, lisätään 20 minuutin lisäjaksoja, joissa kussakin on väliaikoja, kunnes joku tekee maalin, Mikä välittömästi päättää pelin.

katsotaanpa, miksi jääkiekossa on kausia eikä puoliaikoja tai neljännesvälieriä, ja tyypillinen flow (aikojen kanssa) siitä, miten peli menee reaaliajassa.

uponnut Getty Images

miksi kolme jaksoa eikä kahta puolikasta?

jääkiekkoa ei ole aina pelattu kolmessa 20 minuutin jaksossa. Alun perin ottelu alkoi kahdella 30-minuuttisella puolikkaalla, joiden välissä oli väliaika. On vaikea tietää, milloin siirryttiin kahdesta puolikkaasta kolmeen kauteen, mutta todennäköisesti 1900-luvun alussa.

kolmen kauden käsite oli uudistus, joka oli osa NHL: n kilpailijaa ja edeltäjää NHA: ta.

se, miksi muutos tehtiin kahdesta puolikkaasta kolmeen kauteen ja miksi se pidetään edelleen tänä päivänä, liittyy paljolti jään laatuun.

väliajalla (jaksojen välillä 15 minuuttia) jäät pinnoitetaan uudelleen koneella nimeltä zamboni. Jään pinnoitus mahdollistaa mahdollisten pienten reikien, luistimenjälkien tai kasatun lumen korjaamisen. Jään pinnoituksen jälkeen jään laatu paranee huomattavasti ja parhaassa tapauksessa jää on tuoretta ja uutta.

kun jääkiekkoa pelattiin kahdessa 30 minuutin välierässä, jäällä oli liikaa kulumaa. Pääteltiin, että jäällä luistelevat kiekkoilijat olivat aivan liian kovilla jäällä ja jään laatu alkoi loppua kohden olla liian huono pelattavaksi.

jos katselet televisiota tai olet pelissä, voit havaita heikkolaatuisen jään katsomalla, onko kiekko ”pomppimassa”. Kiekon on vaikeampi pysyä tasaisena jäällä ja pelaajien kulkiessa ja laukoessa kiekkoa huomaa, ettei kiekko pysy paikallaan. Tämä aiheuttaa pelaajille vaikeuksia ja heikompaa pelin laatua.

jokaisen jakson jälkeen: väliaika ja jään pinnoitus.

joten jääkiekon pelaaminen kolmessa erässä on täysin järkevää jään laadun näkökulmasta. Sen sijaan, että vain yksi mahdollisuus pinnoittaa jään, ottaa kolme jaksoa mahdollistaa jään pinnoitetaan kahdesti: kerran välillä 1.ja 2. jakson ja toisen ajan välillä 2. ja 3. jakson.

kun jää saadaan Zamboni-koneella uudelleen pintaan, jään laatu paranee merkittävästi. Myös jään keskikohta nostetaan ylös ennen rangaistuspotkukilpailua.

Upotus Getty Imagesilta

15 minuutin väliajan pituus vastaa kyllä jään puhdistuskykyä ja pinnoituskykyä. Se ei vie koko 15 minuuttia, koska monet NHL joukkueet on jäällä viihdettä välillä.

vaikka kolme jaksoa mahdollistava lisäjää on pinnoitettu, jään laatu heikkenee pelin edetessä. Tämä johtuu pääasiassa siitä, että rakennuksen lämpötilaa nostetaan — 15000-20000 ihmisen läsnäolo rakennuksessa aiheuttaa jonkin verran lämpöä!

jää ei pärjää yhtä hyvin lämpötilan noustessa 🙂

kuinka kauan kestää pelata jakso reaaliajassa?

reaaliajassa pelattava jakso kestää noin 40 minuuttia. Tämä selittää seisokkeja peli-ja tv-aikakatkaisuja, jotta televisioiva verkko voi näyttää mainoksiaan (näitä on kaksi kullakin kaudella).

jos jokainen jakso kestää noin 40 minuuttia, niin peliaika on yhteensä 120 minuuttia ja 30 minuuttia yhteensä väliajalla on yhteensä 150 minuuttia eli 2,5 tuntia. Eli siitä, kun kiekko pudotetaan lopulliseen torvensoittoon, on aikaa 2,5 tuntia.

joskus peli on hieman pidempi, mutta se ei useinkaan ole lyhyempi kuin tämä.

tässä on reaaliaikainen flow siitä, miten jääkiekon kaudet virtaavat ammattilaispelissä:

9:35 pelin loppu

kun katson jääkiekko-ottelua kotona, tämä on yleisohje, jonka mukaan menen. Jos en halua katsoa esiottelua tai väliaikoja, tiedän, että minun on oltava tuolissani 7:05, 8:00 ja 9:00 varmistaakseni, että saan suurimman osan toiminnasta.

tietysti se, että suoratoisto-tv: n voi keskeyttää ja poimia halutessaan, tekee siitä helpompaa kuin koskaan. Mutta olen vähän vanhanaikainen ja tykkään katsella sitä livenä niin paljon kuin mahdollista.

lisäjaksot: Jatkoaika

runkosarjaottelussa, jos peli on tasan asetuksen päättyessä (kolmen jakson päättyessä), lisätään peliin jatkoaika, jossa on 5 lisäminuuttia.

3.erän ja jatkoajan välillä ei ole väliaikaa, ja peli alkaa muutaman minuutin kuluttua asetuksen päättymisestä. Jos yksikään joukkue ei tee maalia tämän 5 lisäminuutin aikana, peli ratkaistaan rangaistuspotkukilpailulla.

kun peli menee rangaistuspotkukilpailuun, he tekevät nopean herätyksen jään keskeltä. Jokainen areena on kaksi zambonis joka vie kierroksen ylös ja alas keskellä jäätä tasoittaa ammunta alueilla pelaajille-tämä mahdollistaa pelaajat tekemään enemmän korkeasti koulutettuja liikkuu niiden shootout yrittää eikä yksinkertaisesti pakko ampua sitä, koska huono jääolosuhteet.

pudotuspeleissä, jos peli on tasan sääntöjen päättyessä, on täysi väliaika, jota seuraa toinen täysi parinkymmenen minuutin jakso.

Tämä kuvio jatkuu, kunnes joku tekee maalin lopettaakseen pelin (äkkikuolema). On ollut tavallista, että Stanley Cupin pudotuspeleissä pelataan useita jatkoaikoja. Tässä lista NHL: n Pudotuspelihistorian pisimmistä otteluista: