Dale Earnhardt Jr.on yksi kolmesta entisestä kuljettajasta, jotka on valittu NASCAR Hall of Fameen vuoden 2021 luokan jäseneksi. Yhdessä edesmenneen Mike Stefanikin ja Red Farmerin kanssa Junior sai kuulla kunniastaan viime kesäkuussa. Earnhardt Jr. liittyy hänen edesmennyt isänsä, Dale Earnhardt Sr., joka otettiin jäseneksi Hallin avajais luokan vuonna 2010. Heidän määränsä ei ole lähelläkään. Junior nimettiin NASCARin suosituimmaksi kuljettajaksi 15 vuotta putkeen. Kuinka suuri rooli sillä pitäisi olla Hall-of-Fame-harkinnassa? Olisiko Earnhardt Jr: n pitänyt tulla saliin? Sanalla sanoen Kyllä.

Dale Earnhardt Jr: n numerot ovat kaikkea muuta kuin silmäänpistäviä

NASCAR Sprint Cup Series kuljettaja, Dale Earnhardt Jr., poseeraa muotokuva 3 päivänä 2016 Charlotte Motor Speedway Media Tour NASCAR Hall of Fame tammikuun 21, 2016, Charlotte, Pohjois-Carolina. (Kuva: Streeter Lecka/NASCAR via Getty Images)

kun katsoo tarkasti numeroita, on kyseenalaista, onko Earnhardt Jr. Hall of Fameen. Hän on itse kuullut, että hän ratsasti isänsä rattailla koko uransa ajan. Se on iso venytys, sillä hän onnistui veistämään itselleen melko hyvän uran, vaikka luvut eivät ole häkellyttäviä.

koko uransa ajan hän joutui täyttämään isänsä odotukset, joka oli yksi Racingin kaikkien aikojen parhaista. Vertailut hänen isäänsä olivat aina olemassa. Teen sen tässä. Earnhardt Sr. voitti urallaan seitsemän NASCAR Cup – sarjan mestaruutta. Kenelläkään ei ole enempää. Hän saalisti 76 Cup – sarjan voittoa ja sijoittui 10 parhaan joukkoon 428 kertaa. Hän voitti Daytona 500-kilpailun vuonna 1998.

vertailun vuoksi Earnhardt Jr.viimeisteli vaatimattomat 26 uran Cup-sarjan voittoa. Hän ei koskaan voittanut Cup-sarjan mestaruutta. Hän nappasi kaksi Daytona 500-kilpailua voittaen ne vuosina 2004 ja 2014. Junior voitti neljä kertaa putkeen Talladega Superspeedwayllä. Vuosina 2003-2017 hänet nimettiin NASCARin suosituimmaksi kuljettajaksi.

miksi Dale Earnhardt Jr. pitäisi päästä NASCAR Hall of Fameen

en löytänyt mitään parempia sanoja kuin mitä Marty sanoi alla. Extremely proud of @DaleJr and excited he gets to add Hall of Fame to his many accolades.❤️ https://t.co/n2c0AHsEiD

– Kelley Earnhardt (@EarnhardtKelley) June 16, 2020

NASCAR Hall of Fame on muutakin kuin numeroita. Se on myös muutakin kuin menestystä Cup-sarjassa. Se on NASCAR Hall of Fame, ei Cup Series Hall of Fame. Jos kuljettajat olisivat tiukasti Cup-Sarjaurallaan, Stefanik ja useat muut jo ilmoittautuneet eivät olisi siellä.

26 Cup – sarjavoittonsa lisäksi Earnhardt Jr. saavutti pari Xfinity-mestaruutta. Hän ajoi täyden Xfinity Series-kauden vain kahdesti, ja molemmilla kerroilla hän voitti mestaruuden.

Juniorin 15 peräkkäistä suosituinta Kuljettajapalkintoa tarkoittavat jotain. Kestettyään isänsä kuoleman vuoden 2001 Daytona 500: ssa, hänestä tuli yksi NASCARin suurimmista kasvoista ja suurimmista lähettiläistä. Hänellä ei ehkä ollut niitä isoja voittoja radalla, mutta sen ulkopuolella hän auttoi lajin kasvattamisessa.

26 Cup-sarjan voittonsa lisäksi Junior sijoittui pistepörssissä kymmenen parhaan joukkoon seitsemän kertaa 16 täyden kautensa aikana.

Earnhardt Jr. sanoi tuntevansa kuuluvansa

Dale Earnhardt | PRETTY INTENSE PODCAST EP. 56

Danica Patrickin Pretty Intense-podcastin jaksossa Patrick kysyi häneltä Hall of Famesta. Hän sanoi tuntevansa olevansa muiden ehdokkaiden kanssa samassa tilanteessa. ”Katson numerojani, ja ne ovat siinä”, hän sanoi. ”Näin kaikki kaverit, jotka olivat että lista mahdollisia ehdokkaita, ja he ovat kaikki uskomattomia. Numerot ovat siinä kaikkien kavereiden kanssa. Siitä tuli hyvä mieli.”

vain Carl Edwardsilla oli enemmän career Cup-sarjan voittoja (28) kuin Juniorilla tämän vuoden kolmesta ensimmäisen kierroksen ehdokkaasta.

”en koskaan päässyt voittamaan mestaruutta Cup-sarjassa”, hän kertoi Patrickille. ”Se ei oikeastaan kummittele minua joka päivä, mutta se on riemu ja juhla, jota en vain saanut kokea. En voi verrata sitä mihinkään muuhun. Tiedän, miltä kisan voittaminen tuntuu ja kaikki ne asiat ja mestaruuden voittaminen Xfinity-sarjassa, mutta ei koskaan Cup-sarjan mestaruutta. Tästä tulee huipennus.”

Earnhardt Jr: n kohdalla kyse on muustakin kuin numeroista. Se on koko paketti, ja se on enemmän kuin tarpeeksi, jotta hän pääsee NASCAR Hall of Fameen.

sukua: Dale Earnhardt Jr.: lapset koulussa eivät pitäneet sitä siistinä Dale Earnhardt oli isäni