2020 Stanley Cup Finals Game Six Recap

annonser

dina Stanley Cup-mästare 2020 är Tampa Bay Lightning!

Tampa Bay Lightning fångade franchisens andra Stanley Cup på sexton år när de besegrade Dallas Stars 2-0 igår kväll för att stänga serien i sex matcher.

Brayden Point fick poängen startade 12:23 in i öppningsperioden med ett power play-mål assisterat från Nikita Kucherov och Victor Hedman.

Blake Coleman skulle då ge Tampa Bay en 2-0 ledning 7:01 in i den andra perioden; genom fyrtio minuters spel slog blixten Dallas 21-8.

blixten skulle hålla av Dallas tredje period surge som såg stjärnorna sätta 14 skott på Vasilevskiy som den 26 år gamla målvakten stoppade dem alla.

eftersom det hade varit hela slutspelet var power play avgörande för vem som vann den här serien med Stanley Cup-vinnande mål som ett power play-mål, vilket var Tampa Bays sjunde i serien jämfört med Dallas.

i net Khudobin gjorde sin del för stjärnorna stoppa 27 av 29 skott för en .931 spara procent, men utan power play, eller stjärnor som Tyler Seguin, eller Jamie Benn som visar upp alla serier Dallas föll kort.

på något sätt var detta slutspel som kördes av Dallas en besvikelse, många hade stjärnorna hemma i första omgången, men de besegrade Calgary, Colorado och Vegas helt enkelt för att komma till finalen.

Victor Hedman Från Tampa Bay tilldelades Conn Smythe Trophy som slutspelets MVP. Den svenska backen hade 22 poäng från 10 mål och 12 assist, tillsammans med en 13 plus-minus betyg i 25 matcher spelade detta slutspel.

Hedman är den första svenskfödda spelaren som vann Conn Smythe sedan Henrik Zetterberg vann priset 2008 med Detroit Red Wings.