Scotttfujita.com är en informativ blogg för läsare. Produkterna i artikeln innehåller affiliate marknadsföring länkar. Vi kan få en liten provision när du gör inköp via våra länkar. Du behöver inte betala några extra avgifter för oss. Se våra fullständiga upplysningar här

basket är en av de hetaste och mest efterlängtade sporterna på planeten. Nybörjare kanske dock inte är säkra på NBA-spellängd. Så, hur länge är en basketmatch?

en genomsnittlig NBA-speltid varar vanligtvis mellan 2 och 2,5 timmar. Det är dock inte ett exakt antal för alla ligor eller föreningar.

Scott Fujita kommer att berätta varaktigheten för specifika basketmatcher enligt NBA, FIBA, NCAA eller NFHS regler.

ett NBA-spel varar vanligtvis mellan 2 och 2,5 timmar

innehåll

hur länge är ett NBA-spel?

ett typiskt NBA-spel varar vanligtvis mellan 2 och 2,5 timmar. Det är dock inte ett exakt antal för alla ligor eller föreningar.

som vi också nämnde ovan kommer basketmatchtiden att variera från liga till liga. I National Basketball Association (NBA) kommer varje period att vara 12 minuter. Total speltid kommer att vara upp till 48 minuter för fjärde kvartalet spel. Övertidsperioden varar i 5 minuter i ett NBA-spel.

halvtid mellan 2: A och 3: e perioder är 15 minuter. Detta är dock bara teoretisk tid. Många faktorer gör att tiden för en NBA-match sträcker sig till och med 2 timmar. Det är lite längre än FIFA-spelen.

hur länge är ett nba-spel scottfujita 2

hur länge är ett nba - spel scottfujita 2

basketmatch tid är ofta längre på grund av reklamavbrott

hur länge är basketmatcher i FIBA?

enligt International Basketball Federation (FIBA) regler kommer ett spel att ha fyra kvartaler. Hur många minuter är en fjärdedel i basket i FIBA? Varje kvartal varar 10 minuter och den totala basketmatchen blir 40 minuter. Jämfört med NBA-kvartalslängd har FIBA-spel kortare kvartal.

dessutom finns det ytterligare regler om vilotiden mellan kvartalen. Så, hur länge är en fjärdedel i basketmatcher?

• basketlag har cirka 20 minuter att förbereda innan spelet börjar.
  • halvtid mellan första och andra halvlek är 2 minuter.
  • halvtiden mellan 2: A och 3: e kvartalet är 15 minuter. De två lagen behöver tid att byta platser och gå vidare till nästa kvartal.
  • halvtiden mellan 3: e och 4: e kvartalet är 2 minuter.
  • tiden mellan de extra kvartalen är 2 minuter.

övertidsperioder äger rum när båda lagen spelar alla fyra kvartalen men fortfarande inte har hittat en vinnare. Om laget gör fler mål under den första extra tiden vinner det laget. Vid denna tidpunkt kommer spelet att sluta.

omvänt, om den första övertiden inte bestämmer vinnaren, fortsätter båda lagen att spela i den efterföljande övertiden. Halvtiden för FIBA-spel börjar när spelklockan låter för att meddela slutet av halvlek.

hur länge är ett nba-spel scottfujita 3

hur länge är ett nba - spel scottfujita 3

varje FIBA-basketkvartal varar 10 minuter

hur länge varar en basketmatch i NCAA-regeln?

NCAA betyder National Collegiate Athletic Association.

College basket spel tid är två halvor av 20 minuter vardera. Den totala speltiden är ca 2 timmar 10 minuter. Halvtiden mellan halvorna av college spel är 15 minuter. Övertiden för ett college basketmatch är 5 minuter.

hur länge är en High School basketmatch?

NFHS är den organisation som reglerar speltiden för gymnasiet basketspel. Följaktligen har gymnasiespel fyra fjärdedelar. Varje basketkvartal varade åtta minuter. Halvtiden är 10 minuter.

Vad är det längsta NBA-spelet?

det längsta NBA-spelet i historien hände under säsongen 1951. Det var ett eldigt möte mellan Rochester Royals och Indianapolis Olympians på Edgerton Park Arena.

det finns så många övertidsperioder att den faktiska speltiden är upp till 78 minuter. Det året vann Indianapolis Olympians utmärkt 75-73 mot Royals. Matchen varade sex kvartaler istället för de vanliga fyra. Det är också en av Guinness World Records.

Dessutom kan vi nämna det längsta college basketmatchen 1981. Denna match ägde rum med deltagande av två lag, Bradley Braves och Cincinnati Bearcats.

segern gick till 75 minuter. Det var bara tre minuter kortare än 1951-matchen mellan olympierna och de kungliga som nämns ovan.

inte stanna där, denna match 1981 bröt ytterligare ett rekord. Det är den längsta spelaren på planen i ett basketspel.

Bradley center Donald Reese och Cincinnati vakt Bobby Austin spelade på fältet i 73 minuter. Ingen har övervunnit detta till denna dag.

du kan hänvisa till några långa NBA-spel via den här videon.

Hur spelar NBA-spel?

tjugo minuter före matchen kommer tränarna i båda lagen att registrera listan över spelare. Den listan innehåller tröjnummer, namn på spelare, kaptener, ledande tränare, assistenter.

vid den tiden utser tränaren fem spelare på den officiella listan och bekräftar poängbladet. Hemmalaget har rätt att välja korg och bänk och sedan meddela huvuddomaren.

domaren blåser i visselpipan, och spelet börjar. Två lag står på planen för att förbereda sig. Bollen ”kastas” högt av domaren i cirkeln i mitten av området. När någon spelare berör bollen, då är det tidsbestämda spelet ”startat.”

hur länge är ett nba - spel scottfujita 4

NBA-spel

när stannar klockan?

tiden för varje kvartal slutar när domaren blåser i visselpipan för att avsluta kvartalet. Domaren stoppar klockan efter 4: e kvartalet om det finns en poängskillnad.

det var en överträdelse under spel, men klockan signalerade slutet av perioden. Hur kommer domaren att hantera det? Spelaren tar frikast omedelbart efteråt, före halvtid.

klockan stannar under tiden för de två lagen att tillfälligt bryta och göra byten. Det händer också när en spelare begår en foul, och bollen går ut ur spelområdet.

ett frikast inträffar, vilket kan leda till ett, två eller till och med tre frikast.

Klockstopp inträffar när ett lag ringer en timeout. Varje NBA-klubb har 60 sekunder i första timeout och en kortare tid i andra timeout. Den andra timeouten beror på om NBA-matchen är ”nationellt tv” eller inte.

Vanliga frågor

nedan är några av de vanliga frågorna som nybörjare har om längden på basketspel.

1. Hur länge håller basketmatcher för ungdomsligor?

ett ungdomsbasketspel varar ofta ungefär en timme. De flesta ungdoms ligamatcher inkluderar två halvor. Medellängden är 20 minuter för varje hälft av ungdomsspelen.

2. Hur länge är ett Damspel i college basket?

Kvinnors spel varar ofta två timmar. Det finns fyra kvartaler, och var och en varar i 10 minuter.

3. Varför spelar playoff-spel vanligtvis längre än vanliga säsongsmatcher?

ett slutspel tar längre tid än ett ordinarie säsongsmatch på grund av dess längre reklamavbrott.