Hoe lang duurt een partij Volleybal? – De Volleyballounge

hier bent u op zoek om te begrijpen hoe lang een partij Volleybal is. Of je nu recreatief speelt, competitief, of je gaat kijken naar een partij Volleybal, het is begrijpelijk om je af te vragen wat je jezelf in.

een typische volleybalwedstrijd wordt gespeeld in de beste 2-uit-3 sets. Een gemiddelde set duurt ongeveer 25 minuten. Met behulp van rally scoren, het eerste team dat 25 punten te bereiken wordt uitgeroepen tot de winnaar van de set. Een volleybalwedstrijd zou tussen de 60 en 90 minuten moeten duren, inclusief mogelijke time-outs en pauzes.

om de lengte van een volleybalspel beter te begrijpen, onderzoeken we alle tijdrovende elementen van een volleybalwedstrijd. Ik zal een aantal procedures en regels afbreken, zoals de lengte van rally ‘ s, sets, wedstrijden en timeouts.

Hoe lang duurt een Set in Volleybal?In tegenstelling tot andere sporten, zoals hockey of voetbal, heeft volleybal geen tijdsbeperking. Het spel gaat door tot er een winnaar ontstaat door het juiste aantal punten of sets te winnen. Niet alleen dat, maar de duur van een spel kan sterk variëren in lengte, afhankelijk van vaardigheidsniveau, rally lengte, en andere spelregels.

er zijn een aantal procedurele elementen aan een partij volleybal die de duur van de wedstrijd kan verlengen, maar gemiddeld volgt de lengte van een partij in minuten het aantal punten dat nodig is om de set te winnen. Als de set op 25 punten is, duurt de set ongeveer 25 minuten, als de set op 15 punten is, duurt de set 15 minuten. Dit komt omdat het gebruikelijk is om te zien dat een tot twee punten wordt verdiend elke minuut in een partij van volleybal.

vele andere factoren zullen de duur van een set beïnvloeden, zoals het vaardigheidsniveau. Hoe hoger het vaardigheidsniveau, hoe meer capabel en agressief elk spel wordt. Hoe meer de spelers bekwaam zijn, hoe meer volleybal er in een sneller tempo gespeeld wordt. Echter, zelfs op het hoogste niveau, gelijk matched tegenstanders kunnen nog steeds verlengen de duur van een spel als punten zal nog steeds enigszins gelijkmatig worden verdiend, waardoor de verlenging van een set.

hoeveel punten heb je nodig om een Set te winnen?

zoals vermeld in mijn eerste antwoord hierboven, heeft een team 25 punten nodig om een set te winnen. Dit zou betekenen dat een team minstens 25 rally ‘ s moet winnen. Dat gezegd hebbende, volleybal heeft een regel vergelijkbaar met de deuce regel in tennis. Om te winnen, vereist deze regel dat een team een verschil van ten minste twee punten bereiken op of boven 25 (dat wil zeggen 26-24). Vaak zal deze regel de punten beperken tot 30 punten, wat betekent dat een team theoretisch zou kunnen winnen met een eindscore van 30-29.

het aantal sets kan ook het aantal punten veranderen dat nodig is om te winnen. In het geval van een tie-breaker set, zal het aantal punten dat nodig is om de set te winnen veranderen naar 15. Bijvoorbeeld, in de derde wedstrijd van een 2-out-of-3, het winnende team zou het eerste team te bereiken 15 punten. Hier geldt echter nog steeds de deuce-regel, die een verschil van ten minste twee punten vereist. In deze laatste set wordt de puntengrens veranderd naar 20 punten.

hoeveel Sets in een partij Volleybal?

er zijn veel verschillende competitieve instellingen of formaten in volleybal die de lengte van een wedstrijd zullen beïnvloeden. Hier zijn de drie meest voorkomende match formaten gevonden in competitieve volleybal; de 2-van-3, de 3-van-5, en de beste van 2.

Match formaten en hun lengte

2-Out-of-3

om een 2-out-of-3 te winnen, moet een team twee sets winnen. De eerste twee sets worden gespeeld tot 25 punten. In het geval van een derde set, wordt het aantal punten dat nodig is om te winnen veranderd in 15.

de 2-out-of-3 is de gebruikelijke indeling van wedstrijden in toernooien met een laag en gemiddeld vaardigheidsniveau en competitieve omgevingen. Dit formaat is populairder op deze niveaus, omdat het zorgt voor een lange competitie en biedt mogelijkheden voor elk team om strategieën te verkennen en aan te passen aan het tegengestelde team.

zoals vermeld in mijn eerste antwoord, ligt de gemiddelde lengte van een 2-out-of-3 tussen 60 en 90 minuten.

3-Out-of-5

om een 3-out-of-5 te winnen, moet een team drie sets winnen. De eerste vier sets worden gespeeld tot 25 punten. In het geval van een firth set, wordt het aantal punten dat nodig is om te winnen veranderd in 15.

dit formaat wordt gebruikt in de meeste wedstrijden op hoog niveau, zoals college en professioneel volleybal. Bovendien zullen de meeste high-school niveau wedstrijden ook dit formaat gebruiken voor de meeste toernooi of seizoen kampioenschap finales.

net als de 2-out-of-3 maakt dit formaat een grotere competitie mogelijk waarbij elk team kan strategiseren, leren en zich aanpassen aan hun tegenstanders naarmate de wedstrijd vordert. Belangrijker nog, dit langere formaat vereist uithoudingsvermogen en doorzettingsvermogen.

volgens mijn schatting van 25 minuten per set ligt de gemiddelde lengte van een 3-out-of-5 tussen de 90 en 150 minuten.

Beste van de 2

beste van de 2 is een formaat waarin slechts twee sets worden afgespeeld, ongeacht wie er wint. De sets kunnen eindigen bij 1 wedstrijd elk of bij 2-0. Het andere verschil is dat dit formaat vereist dat de resultaten en punten worden bewaard en ingediend. In het geval van een gelijkspel, 1-1, kan het scoreverschil fungeren als de tiebreker. Bijvoorbeeld, de eerste set wordt gewonnen 25-21 voor team A, de tweede set wordt gewonnen 25-23 voor team B. In dit scenario kan de organisator van het evenement/de wedstrijd zien dat team A meer punten scoorde (25+23 = 48 punten) dan team B (21+25=46), waardoor team A de winnaar is geworden.

dit formaat wordt gebruikt in sommige soorten toernooien waar ruimte en / of tijd problemen kunnen zijn voor de organisatoren. Wetende dat elk spel zal worden beperkt tot twee sets, met een gemiddelde lengte van 25 minuten per set, maakt het voor de organisatoren om het toernooi te plannen met meer precieze time-slots en minder vertragingen.

volgens mijn schatting van 25 minuten per set zou de gemiddelde lengte van een best van 2 betrouwbaar ongeveer 50 tot 60 minuten bedragen.

Hoe lang duurt een Rally?

bij volleybal nemen twee teams deel aan rally ‘ s waarbij één punt verdiend moet worden. Een rally kan zo kort zijn als minder dan 1 seconde of kan technisch meer dan 20 seconden of meer duren, afhankelijk van de prestaties van elk team. Gemiddeld wordt er een rally gespeeld en deze eindigt in ongeveer 4 tot 8 seconden.In 2016 voltooide de Fédération Internationale de volleybal (FIVB) een rapport getiteld “Picture of the Game” dat tot doel had om gegevens te verzamelen over kritieke indicatoren van het spel door de Spelen van de Olympische Spelen van Rio 2016 te analyseren. Het rapport identificeerde de gemiddelde rally duur op professioneel niveau voor zowel mannen als vrouwen volleybal, zoals te zien is in de onderstaande tabel.

Rally Duur Mannen Vrouwen
Gemiddelde rally 5,51 seconden 7,25 seconden
Gemiddelde rally zonder pseudo-rally ‘ s 6,9 seconden 8,25 seconden
U vindt het volledige rapport hier.

in het verslag werd besloten de gemiddelden in twee getallen op te splitsen om het bestaan van pseudo-rally ‘ s te benadrukken. Dit type rally gebeurt wanneer de server ofwel land de bal direct op de grond aan de andere kant (een aas), dwingen een receptie fout, of gewoon niet om de bal in het spel, waardoor het beëindigen van de rally onmiddellijk. Met andere woorden, deze rally duurt echt minder dan een seconde en nog steeds resulteren in een team verdienen een punt.

Wat Is een Rally?

een rally is de acties die plaatsvinden zodra de bal als “in play” wordt beschouwd, waarbij beide teams strijden om het punt te verdienen. In een spel van volleybal, elke rally begint wanneer de bal in het spel wordt gezet door het team met balbezit door middel van een service. Het team dat de vorige rally won krijgt de bal in bezit en zal verplicht zijn om te dienen. Na het fluitje van de scheidsrechter, begint de rally wanneer de bal in het spel komt nadat de speler de bal serveert aan het andere team. Zodra de bal over het net is, mag het team drie contacten om de bal terug te keren over de kant van de tegenstander van het veld, enzovoort.

een rally kan op vele manieren eindigen. Over het algemeen, de belangrijkste manier waarop een rally zal eindigen is door het hebben van de bal contact met de grond te maken. Met behulp van verschillende methoden en strategieën, zal elk team proberen om de bal te laten landen aan de kant van de tegenstander van het veld om een punt te scoren.

voor meer informatie over de verschillende manieren om een punt te scoren in volleybal, lees het officiële FIVB rulebook.

andere tijdregels/elementen Volleybal

bij volleybal zijn er veel procedures die plaatsvinden tijdens een wedstrijd waardoor het spel meer tijd in beslag neemt. Deze omvatten een warming-up sessie, timeouts, en diverse andere pauzes. Het is belangrijk voor coaches en spelers om deze regels en andere elementen te kennen om spelfouten of andere gevolgen te voorkomen.

time-outs

een time-out in volleybal is een officiële pauze van het spel die alleen kan worden opgeroepen als de bal niet wordt gespeeld door de aanvoerder of coach van het team.

In de meeste competitieve volleybal instellingen, heeft elk team twee time-outs per set gespeeld. Afhankelijk van het competitieve niveau heeft elke time-out een duur van 30 tot 75 seconden. De FIVB staat bijvoorbeeld twee time-outs van 30 seconden per set toe, terwijl de NCAA twee time-outs van 75 seconden per set toestaat. Maximaal, timeouts kan de duur van een set te verlengen met maximaal 5 minuten.

technische Timeouts

de FIVB, World en andere officiële wedstrijden dwingen de toevoeging van technische timeouts tijdens elke set. Ze gebeuren automatisch wanneer een leidersteam het 8ste en 16de punt bereikt. Technische timeouts zijn 60 seconden lang. Het is belangrijk op te merken dat er geen technische timeouts zijn in de vijfde en laatste set, alleen reguliere timeouts zijn beschikbaar.

gezien het feit dat op het hogere niveau spellen allemaal de beste 3-out-of-5 zijn, wat echt vermoeiend kan zijn voor spelers. Technische timeouts geven hen meer tijd om hun adem te halen en goed te hydrateren. Bovendien rechtvaardigt de FIVB de toevoeging van deze time-outs om de promotie van volleybal, de analyse van spelen, en het mogelijk maken van extra commerciële mogelijkheden.

Set Interval

een set interval beschrijft de tijd tussen sets. Aan het einde van een set zal de scheidsrechter elk team vragen om van kant te wisselen op het veld. De coach en de bank wisselen ook van kant.

de tijdsduur die aan het ingestelde interval wordt toegekend, kan op elk niveau van de concurrentie variëren. Over het algemeen ingestelde intervallen zijn korte pauzes die in totaal 3 minuten duren. Er is een uitzondering in het 3-out-of-5 formaat dat wordt gebruikt in competitief volleybal waar het gebruikelijk is dat alle ingestelde intervallen 3 minuten lang zijn. De uitzondering in de intervallen gebeurt tussen set nummer 2 en nummer 3 wanneer het in plaats daarvan 5 minuten lang. In een wedstrijd waar 5 sets worden gespeeld, wordt in totaal 14 minuten besteed aan vaste intervallen.

Tie-Break Interval

in het geval van tie-breaker set nummer 3 of 5, is er een unieke procedure die plaatsvindt wanneer het leidende team 8 punten bereikt. Als dit gebeurt, moeten beide teams van kant wisselen op het veld. In deze situatie zijn er geen time-outs van pauzes voor dit interval en het spel hervat zodra spelers op het veld.

tussen rally ‘s

nu weten we dat de actie van het spelen van volleybal een rally beschrijft en dat het ongeveer 25 minuten duurt om een set te spelen, maar het is belangrijk op te merken dat er tijd tussen rally’ s wordt doorgebracht. Hoewel een rally tussen de 4 en 8 seconden kan duren, kan het gemiddeld 15 seconden duren voordat een andere rally begint. Deze tijd wordt besteed aan het juichen voor het laatste punt, het krijgen van de bal in de handen van de ambtenaren, of de voorbereiding voor een dienst en de volgende play.

Cheers

wanneer een punt wordt gescoord in volleybal, is het gebruikelijk dat spelers hun succesvolle spel vieren en toejuichen. Meestal wordt deze viering relatief kort gehouden om het spel niet te vertragen. Gemiddeld, spelers zullen juichen voor een paar seconden.

de bal

nadat een punt is gescoord, kan de bal vaak overal in het gymnasium landen. Voor de volgende rally om te beginnen, moet de bal in de handen van de volgende speler in de rij om te dienen. Afhankelijk van de grootte van de locatie, kan het nog een paar seconden duren voor de officiële Of speler om zijn handen op de bal te krijgen. In competitieve omgevingen is er vaak een of meer officiële “bal personen” die verantwoordelijk zijn voor het krijgen van de bal in de handen van de volgende server. Ze zijn ook belast met het afvegen van de bal of ballen, het verwijderen van vocht op de ballen afkomstig van het zweet van de spelers.

dienst

bij volleybal is het aan de scheidsrechter om de start van een rally te fluiten en te eisen dat de dienst wordt voltooid. Na de officiële fluit, de speler serveren is toegestaan tot 8 seconden om een dienst uit te voeren. Als de 8 seconden verstrijken voordat de service is voltooid, zal de scheidsrechter de service annuleren en het punt en de service toekennen aan het andere team. De 8 seconden telling moet niet hardop worden geteld en het is aan de scheidsrechters om deze regel te tellen en te versterken.

substituties

tussen rally ‘ s mogen teams een speler vervangen door een andere speler. De regels voor substituties verschillen per wedstrijdniveau, maar alle hebben een vast aantal substituties per set toegestaan. De coach of speler moet de officials om vervanging vragen voordat ze verder kunnen. De officials moeten nota nemen van de vervanging waarna de spelers van plaats kunnen ruilen. Over het algemeen zijn vervangingen korte procedures die het spel waarschijnlijk minder dan 20 seconden vertragen voor elk spel.

uitdagingen

ten slotte is er op het hoogste competitieniveau nog een andere regel/procedure die een volleybalwedstrijd vaak zal vertragen, dit zijn de uitdagingen. Teams hebben recht op video-uitdagingen waar ze kunnen vragen dat het spel wordt beoordeeld elke keer dat ze geloven dat er een fout plaatsvindt die niet door de scheidsrechters is opgeroepen, of aan het einde van een rally wanneer ze een beoordeling kunnen vragen van de beslissing van de scheidsrechter met betrekking tot de laatste actie in die rally. Teams hebben slechts 8 seconden nadat het spel plaatsvindt om de scheidsrechter om een uitdaging te vragen. Afhankelijk van de competitie, het aantal uitdagingen beschikbaar voor het team kan variëren, maar meestal, het is niet meer dan 3. De verwerking van een video challenge duurt meestal tot 30 seconden in totaal, waarna het spel wordt hervat. Ambtenaren zullen onderzoeken en kijken naar verschillende camerahoeken van het spel om de juiste call te maken door de scheidsrechter te beoordelen.

deze procedure wordt toegepast bij wedstrijden op hoog niveau die worden georganiseerd door de FIVB, de European Volleyball Confederation, enz. De toevoeging van deze regel maakt een beroep mogelijk voor een team dat het niet eens is met de oproep van een scheidsrechter. Volleybal is zo ‘ n snel spel dat het heel goed mogelijk is dat officials helaas niet goed kunnen spelen. Op het einde, uitdagingen bevorderen nauwkeurigheid en eerlijkheid in volleybal.

Warming-up sessie

hoewel het technisch gezien geen deel uitmaakt van de gameplay van volleybal, zal elk niveau van volleybal een soort regels hebben die teams voorzien van een warming-up sessie. Deze opwarming wordt meestal gebruikt door organisatoren om het net op de juiste hoogte op te zetten, de antennes te plaatsen en andere voorbereidingen te treffen. Gedurende deze tijd zullen beide teams zich klaar maken voor het spel door zich uit te rekken en voor te bereiden. Elk team krijgt volledige toegang tot de rechtbank om diensten en aanvallen te oefenen met het net goed opgezet voor een gelijke hoeveelheid tijd. De warming-up sessie kan variëren in lengte, maar het zal over het algemeen tussen de 10 en 30 minuten voor de officiële start van het spel.

Hoe lang Is een wedstrijd beachvolleybal

een typische wedstrijd beachvolleybal wordt gespeeld in een 2-out-of-3 formaat, met sets tot 21 punten. De gemiddelde duur van een set is 20 minuten. Het kleinere veld, het kleinere aantal spelers, het verschillende aantal punten dat nodig is om te winnen, zijn allemaal factoren die het spel van beachvolleybal een beetje korter maken.

conclusie

door al deze elementen samen te voegen, kunnen we beter begrijpen dat met alle procedures en regels in een volleybalspel, een gemiddelde van 25 minuten per set een goede schatting is. Om dit feit te onthouden, kun je jezelf eraan herinneren dat de gemiddelde lengte van een set volleybal hetzelfde aantal minuten is als het aantal punten dat nodig is om een set te winnen.