Hoeveel perfecte games zijn gegooid in MLB geschiedenis?

hoeveel perfecte spellen zijn er in de MLB-geschiedenis gegooid? Van 1880 tot en met het seizoen 2021 werden in totaal 23 perfecte wedstrijden gespeeld door werpsters. De prestatie is niet veranderd sinds het seizoen 2012, echter, toen drie werpsters geëtst hun namen in de Major League Baseball record boeken met perfecte games.

6 dingen die je misschien niet weet over de 23 perfect games die zijn gegooid in MLB geschiedenis

de eerste perfect game in MLB geschiedenis werd gegooid in 1880

Lee Richmond gooide de eerste perfect game in MLB geschiedenis, wat leidde tot de Worcester Ruby Legs naar een 1-0 overwinning op de Cleveland Blues op 12 juni 1880. Slechts vijf dagen later gooide Monte Ward een perfecte wedstrijd in een 5-0 overwinning van de Providence Grays op de Buffalo bizons.Cy Young is een van de pitchers in de geschiedenis van MLB die een perfecte wedstrijd gooide met Cy Young, de man naar wie de meest begeerde pitchingtrofee van het honkbal genoemd wordt, die op 5 mei 1904 een perfecte wedstrijd draaide voor de Boston Pilgrims tegen de Philadelphia Athletics. Het was een van de 511 overwinningen opgehoopt door Young, waaronder 76 shutouts op weg naar een carrière tijdperk van 2.63.

heeft iemand ooit een perfect spel gegooid in de World Series?Op 8 oktober 1956, in Wedstrijd 5 van de World Series, gooide Don Larsen van de New York Yankees een perfecte wedstrijd tegen de Brooklyn Dodgers in het Yankee Stadium. De rechtshandige had slechts 97 pitches nodig om de zege van geschiedenis vast te leggen.

hier is Vin Scully ‘ s oproep voor de finale.In een wedstrijd die slechts een uur en 43 minuten duurde, gooide Sandy Koufax van de Los Angeles Dodgers een perfecte wedstrijd in een 1-0 overwinning op de Chicago Cubs in het Dodger Stadium. De tegenwerper, Chicago ‘ s Bob Hendley, stond slechts één hit en één punt toe, maar nam het verlies nadat Los Angeles een onverdiend punt scoorde na een fout in de tweede helft van de vijfde.Lou Johnson ‘ s twee-out double in de tweede helft van de zevende was de enige hit van de avond. Hendley zou drie Dodgers uitschakelen terwijl Koufax er 14 uitschakelde.

Wie heeft de meeste strikeouts in een perfect spel?

zoals hierboven vermeld, plaatste Koufax 14 strikeouts in zijn gem. Matt Cain van de San Francisco Giants zou ook uit te slaan 14 toen hij gooide een perfecte wedstrijd tijdens een 10-0 blaarvorming van de Houston Astros in San Francisco op juni 13, 2012.Randy Johnson is de oudste werpster die een perfecte wedstrijd gooide in de MLB-geschiedenis

op 18 mei 2004 werd de 40-jarige Randy Johnson de oudste werpster die een perfecte wedstrijd gooide, met 2-0 winst voor de Arizona Diamondbacks op de Atlanta Braves voor een publiek van 23.381 op Turner Field. Johnson sloeg 13 slagvrouwen uit, waaronder Chipper Jones in elk van zijn drie slagbeurten.